Schiltz en Piryns zijn in blijde verwachting

Willem-Frederik Schiltz (Open VLD) en Freya Piryns (Groen) vormen een koppel - dat was bekend - maar Freya Piryns onthulde in "Café Corsari" wel een geheim, namelijk dat ze een kindje verwachten.

Politici uit verschillende politieke partijen die een koppel vormen: het bestaat. Niet evident, ook omdat je thuis niet alles tegen elkaar kunt zeggen. "We hebben een heel vanzelfsprekende manier gevonden", zegt Freya Piryns. "Je praat over ideeën, je praat over standpunten, maar zeker niet over strategieën of geheimen."

"Als het niet te delicaat of partijgebonden is, kan het wel", beaamt Willem-Frederik Schiltz.

In "Café Corsari" onthulden beide politici ook een niet partijgebonden nieuwtje. Toen presentator Freek Braeckman een paar kinderschoentjes (groen en blauw) toonde en hen vroeg of ze die niet konden gebruiken, luidde het antwoord: "Binnen enkele maanden misschien wel, ja!" Nieuw leven op komst, met andere woorden.