Tamerlan Tsarnaev begraven op een onbekende locatie

Een van de 2 verdachten van de aanslagen in Boston is op een onbekende locatie begraven. Dat heeft de politie bevestigd. Tamerlan Tsarnaev kwam om het leven tijdens een klopjacht van de politie. Zijn broer Dzhokhar raakte zwaargewond en werd later door de politie ingerekend.
THE ASSOCIATED PRESS2013

"Het lichaam van Tamerlan Tsarnaev bevindt zich niet langer in de stad Worcester en ligt nu in een graf", liet een woordvoerder van de politie weten. Daarmee is het doek gevallen over een aanslepende discussie over wat met het lichaam van de overleden verdachte van de aanslagen in Boston moest gebeuren.

De stad Cambridge waar Tsarnaev woonde, had eerder aangekondigd dat ze zijn lichaam niet op haar grondgebied wenste te begraven. Ook begraafplaatsen in andere steden weigerden zijn lichaam.

"Na onze publieke oproep voor hulp, is een moedig en medelevend individu naar voren getreden met de nodige assistentie om de overledene passend te begraven", liet de politie nog weten.

Wie die persoon is, of waar Tsarnaev precies ligt begraven, is niet bekendgemaakt. Tsarnaev kwam enkele dagen na de aanslagen in Boston om het leven tijdens een klopjacht van de politie. Zijn broer Dzokhar raakte zwaargewond en werd later door de politie ingerekend.