Verdachte diamantroof ontkent betrokkenheid

De Fransman die ervan wordt verdacht in februari te hebben deelgenomen aan de spectaculaire diamantroof op de luchthaven van Zaventem, ontkent elke betrokkenheid. Dat zegt zijn advocaat.

Eerder van de week zijn bij huiszoekingen in Zwitserland, Frankrijk en ons land 31 mensen opgepakt in het onderzoek naar de diamantroof op de luchthaven van Zaventem in februari. Toen drongen gemaskerde en gewapende mannen het luchthavendomein binnen en overvielen een vliegtuig van de Zwitserse maatschappij Swiss. Ze gingen ervandoor met 121 colli's met diamanten.

In Frankrijk werd een 43-jarige man opgepakt waarvan het parket vermoedt dat hij een van de uitvoerders van de overval is. De man zelf ontkent echter formeel elke deelname aan de inbraak en wacht met ongeduld op zijn uitlevering aan België om uitleg te kunnen geven over de aanklachten, verklaarde zijn advocaat.

De man is afkomstig uit de Moezelstreek. Hij heeft een aantal bezittingen in Metz, Antibes en Cannes, in het zuiden van Frankrijk, en in de Marokkaanse stad Casablanca, zijn hoofdverblijfplaats. Hij is in Marokko eigenaar van een restaurant en een luxewagenbedrijf.

De gerechtelijke politie van Nancy pakte hem dinsdag op aan het station van Ars-sur-Moselle. In zijn Porsche vonden de speurders 60.000 euro. Er kon niet meteen worden verklaard waar het geld vandaan kwam. Hij werd eerder al vervolgd voor oplichting en diefstal in Frankrijk en liep een celstraf op.

Van de 24 verdachten die ons land opgepakt werden, blijven er uiteindelijk 8 aangehouden.