Vrijspraak voor man die inbreker te lijf ging

Het hof van beroep heeft een voormalige jeugdverantwoordelijke van voetbalclub Groot-Bijgaarden vrijgesproken. De man werd eerder tot 8 dagen cel veroordeeld omdat hij een inbreker een pak rammel had gegeven nadat hij hem op heterdaad had betrapt. De rechter oordeelde dat het om wettige zelfverdediging gaat.

De feiten dateren van eind 2009. Op 2 weken tijd werd toen 6 keer ingebroken in de kantine van voetbalclub Groot-Bijgaarden. Telkens werd zware schade aangericht.

Een jeugdverantwoordelijke van de club besloot daarop de wacht op te trekken in de kantine. Na een tijd kon hij een inbreker op heterdaad betrappen. Er volgde een vechtpartij waarbij de man enkele rake klappen met een moersleutel uitdeelde aan de inbreker.

Toen de politie ter plaatse kwam, arresteerden de agenten niet alleen de inbreker maar verbaliseerden ze ook de jeugdverantwoordelijke. Hij werd later tot 8 dagen cel veroordeeld omwille van de vechtpartij.

In beroep is de man nu vrijgesproken. De rechter heeft geoordeeld dat hij uit wettige zelfverdediging handelde.