Wall Street blijft records opstapelen

De Dow Jones, de sterindex van Wall Street, heeft gisteravond voor het eerst de symbolische kaap van de 15.000 punten gerond. Ook de S&P 500 brak woensdag een nieuw historisch record, aangemoedigd door goede bedrijfsresultaten.
2013 Getty Images

De toonaangevende Dow Jones eindigde bij de sluiting gisteravond 0,3 procent hoger op 15.105,12 punten. Een nieuw record is dat. Vorige week piekte de Dow Jones al even naar 15.004 punten, de allereerste keer dat de grens van de 15.000 punten overschreden werd.

Ook de Standard and Poor's 500, die het meest gevolgd wordt door de Amerikaanse beleggers, vestigde nog maar eens een record. De index steeg 0,41 procent (6,68 punten) tot 1.632,64 punten. De S&P volgt de 500 grootste beursgenoteerde bedrijven en geeft op die manier een beter beeld van de Amerikaanse economie dan de Dow.

Al weken stapelen de Amerikaanse beurzen het ene na het andere record op, maar nog nooit bereikten de indexen zulke hoge niveaus bij sluiting. Allicht ligt de oorzaak in het groeiende vertrouwen in de Amerikaanse economie.