Zoektocht naar vermiste Nederlandse broertjes

In een bos bij de luchthaven van Maastricht in Nederlands Limburg is een grote zoekactie naar twee vermiste jongetjes van 9 en 7 jaar oud gehouden. De kinderen zijn maandagavond voor het laatst gezien. Op dat moment waren ze bij hun vader. De vader is dood teruggevonden.

Politie en militairen zijn vanmorgen even na half 8 in het Bunderbos, in het Nederlands-Limburgse dorp Elsloo, weer gaan zoeken naar de vermiste broertjes van 7 en 9 jaar.

Even daarvoor was het dienstdoende team van de oproerpolitie al afgelost door nieuwe collega's. De oproerpolitie was de afgelopen nacht niet actief aan het zoeken, maar stond ter beveiliging bij alle afgesloten toegangswegen naar het bos.

De kinderen zijn maandagavond voor het laatst gezien. Op dat moment waren ze bij hun vader. Hij heeft zelfmoord gepleegd en werd dinsdag dood aangetroffen in recreatiegebied Het Doornse Gat. Een zoektocht daar leverde dinsdag niets op.

Na een tip startten de politie en militairen vervolgens een zoektocht in het Bunderbos, een natuurgebied niet ver van de Belgische grens. De politie heeft de zoektocht vanavond gestaakt, zonder resultaat.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan dag en nacht gratis en anoniem bellen naar de Zelfmoordlijn op 02/649.95.55 of naar Tele-Onthaal op 106. De Zelfmoordlijn is ook via het internet bereikbaar voor een chatgesprek.