"Facebook wil 1 miljard dollar neertellen voor GPS Waze"

Facebook voert onderhandelingen om de Israëlische applicatie GPS Waze binnen te halen. Het prijskaartje zou kunnen oplopen tot 1 miljard dollar, zo'n 766 miljoen euro. Dat schrijft de Wall Street Journal op basis van bronnen dicht bij het dossier. Facebook zelf wil geen commentaar kwijt.

Waze werd in 2008 opgericht in Israël. Het is een mobiele applicatie die wordt gefinancierd door reclame en die cartografie linkt aan een sociaal aspect. De app raadt reiswegen aan en houdt daarbij rekening met informatie over ongevallen, werkzaamheden en files, die door bijna 50 miljoen gebruikers wordt geleverd.

De aankoop zou het voor Facebook mogelijk maken zijn mobiel aanbod te verbeteren, waar het bedrijf zich nog probeert te versterken. Het zou een van de grootste aankopen zijn van de groep sinds ze vorig jaar fototoepassing Instagram binnenhaalde. Oorspronkelijk lag de prijs toen op 1 miljard dollar, maar Facebook betaalde uiteindelijk 747 miljoen dollar (572 miljoen euro). De sociaalnetwerksite betaalde deels met eigen aandelen.

Meest gelezen