"Ik wil geen druk, maar het zal gebeuren"

Het was een triestig plaatje tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april: terwijl de vorstelijke koppeltjes in hun beste kleren hun geluk lieten stralen, moest prins Albert van Monaco de fotografen aan de rode loper eenzaam en alleen trotseren. De geruchtenmolen kwam weer op gang en echtgenote Charlene Wittstock zou even eenzaam zitten mokken in haar prinselijke paleis. Maar in de Zuid-Afrikaanse krant Sunday World zette Wittstock de puntjes duidelijk op de i.
Ⓒ Pool Luci

Dat er een haar in de boter zat met haar echtgenoot, ontkende ze met klem. Wittstock kon immers om twee redenen het Nederlandse feestje niet bijwonen. Ze was in Zuid-Afrika op "officieel bezoek" om haar "Princess Charlene of Monaco Foundation" te promoten. Met deze stichting wil ze onder meer kinderen bewust maken van de gevaren van het water ("Verdrinking is de tweede doodsoorzaak in de wereld"). De nadruk ligt dan ook op het aanleren van de nodige zwemtechnieken.

Maar een al even belangrijke reden waarom ze Zuid-Afrika boven Nederland verkoos was het feit dat ze als bruidsmeisje diende te fungeren op het huwelijk van een van haar beste vrienden.

De 30-jarige Wittstock maakte in het interview ook komaf met de hardnekkige roddels rond haar huwelijk met prins Albert: "Ik vermoed dat ik wat tijd nodig had om mijn plaats te vinden en me aan te passen. Ik wil geen druk op mezelf leggen. Het zal gebeuren. En als het gebeurt, dan gebeurt het."

"Ik wilde dat mijn stichting een goede start zou hebben. De afgelopen maanden had ik nodig om alles op een rijtje te zetten. Ik had bovendien een adempauze nodig. Na het huwelijk volgde een enorme verandering voor mij. Maar intussen heb ik rust gevonden en zijn kinderen welkom."

Volgens de krant noemde de prinses haar echtgenoot tijdens het interview "the love of my life". Enkele dagen geleden straalde ze opnieuw naast haar echtgenoot op het galabal van "Femme de l’année".

lees ook