"Ontstekingsremmende pijnstillers best op voorschrift"

Het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen vraagt om ontstekingsremmende pijnstillers alleen op voorschrift te verkopen. Met die producten kunnen volgens het syndicaat problemen rijzen bij patiënten met een gevoelige maag. Het gaat daarbij onder meer om Ibuprofen en Diclofenac.
Ook in het bekendee middel Voltaren zit de stof Diclofenac

"Het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen vraagt - net als voor domperidone dat in Motilium en Turistil steekt - dat alle ontstekingsremmers op medisch voorschrift zouden komen", zegt dokter Rufij Baecke van het Syndicaat.

"De geneesmiddelen die ontstekingsremmers bevatten, zijn allemaal mogelijk een aanval op het spijsverteringsstelsel, met mogelijk maagbloedingen tot gevolg. Elke huisarts zal dat na een aantal jaren in zijn praktijk hebben meegemaakt."

In elk geval ligt de beslissing bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen.