Bejaarde overleeft vier dagen lang in eigen auto

Justyn "Jay" Ambrozia uit New Port Richey, Florida (VS), dacht een week geleden nog even naar het plaatselijke warenhuis te rijden om nog een paar inkopen te doen. Maar het werd een uitstap die bijna fataal afliep. Na een zware val in het warenhuis besloot de 90-jarige man alsnog om alleen naar huis te rijden. Maar eens geparkeerd in zijn garage, raakte hij de auto niet meer uit.

Buren John Collins en Carl Frantz (zie kleine foto) doen het verhaal aan de lokale nieuwszender WTSP: "In het warenhuis is hij gevallen, gestruikeld over iets dat op de vloer lag. Hij heeft nog naar een legplank gegrepen, maar die schoot los en zo viel hij op de grond. Daarbij moet hij zijn arm en heup ernstig verwond hebben."

Hoe ernstig de verwondingen ook achteraf leken, Ambrozia werd door het winkelpersoneel naar zijn wagen gebracht: "Onbegrijpelijk. Hem daar met zijn inkopen in de auto dragen. Ze hadden de ziekenwagen moeten bellen. Ze hadden hem niet moeten wegdragen."

Ambrozia slaagde er vervolgens in om tot zijn huis te rijden en zelfs zijn wagen achterwaarts in de garage te parkeren. Maar dan liep het fout: hij geraakte zijn auto niet meer uit, zelfs het rijden lukte hem niet meer. Vier dagen lang zat hij "opgesloten" in zijn garage. "Hij zegt dat hij toeterde en schreeuwde, maar we hebben niets gehoord. In die dagen wist hij te overleven door de cake, koekjes en ijshoorntjes die hij gekocht had op te eten."

Uiteindelijk werd de bejaarde man gevonden, omdat de buren merkten dat de garagepoort niet volledig dicht was en nadat een hond van de buren onrustig rond de garage rondliep: "We troffen hem aan, met zijn hoofd liggend op het stuur. Helemaal verfrommeld in een knoop."

Ambrozia werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht, waar hij momenteel goed lijkt te herstellen van de opgelopen verwondingen.

lees ook