Bellarosa heeft tijd van zijn leven in Malmö

De Belgische Songfestivalkandidaat Roberto Bellarosa heeft vandaag in Malmö zijn tweede repetitie afgewerkt. Hij stelde zichzelf ook voor aan de pers. "Ik heb nog nooit op zo'n groot podium gestaan", zei hij. "Dit is een van de mooiste periodes uit mijn leven."

De 18-jarige Bellarosa zong aan het begin van de persconferentie het refrein van "Nel blu dipinto di blu", het lied waarmee Italië deelnam aan het Songfestival in 1958. Een verwijzing naar zijn Italiaanse roots. Daarna vertelde hij hoe hij in de muziek was gerold, terwijl hij eigenlijk uit een familie met voetballers komt.

Vorig jaar waagde Bellarosa zijn kans in de Waalse versie van "The voice" en kwam als overwinnaar uit de bus. Daarna ging het hard voor hem. Hij werd door de RTBF uitgekozen als de Belgische kandidaat voor het Songfestival en hij mocht meewerken aan een tv-show met Céline Dion in Parijs.

"Niet makkelijk om in het Engels te zingen"

Bellarosa vindt het niet makkelijk om in het Engels te zingen. "De tekst is intensiever in het Engels. Ik zou graag beter Engels leren."

De tweede repetitie van Bellarosa verliep zo goed als vlekkeloos. Aan de act is weinig veranderd. Er staan twee danseressen op het podium, die vooral rond hem bewegen, en drie achtergrondzangeressen. De belichting is blauw en paars met stroboscoopeffecten. Af en toe wordt de tekst van het nummer, "Love kills", geprojecteerd op de achtergrond.