Busverkeer in noorden van Antwerpen verstoord

Het busverkeer in het noorden van de provincie Antwerpen is verstoord door een spontane vakbondsactie. Dat meldt De Lijn. De hinder zal allicht de hele dag aanhouden.

Vanuit de stelplaatsen Vaartkaai, Wuustwezel en Zandvliet zijn vanmorgen geen bussen uitgereden, meldt Koen Peeters, de woordvoerder van De Lijn. Door de actie is er geen busverkeer op een heleboel lijnen in het noorden van de provincie.

De aanleiding voor de spontane vakbondsactie zijn enkele agressiegevallen tijdens de afgelopen weken. "De directie van De Lijn betreurt ten zeerste dat de vakbonden de gemaakte afspraken over de aanzegging van acties niet naleven en daardoor reizigers in de kou laten staan", reageert De Lijn in een persbericht.

Reizigers vinden meer informatie over de getroffen buslijnen op de website van De Lijn. Ze kunnen ook terecht op het nummer 070/220.200.