Cleveland-ontvoerder vader van 6-jarige meisje

DNA-tests hebben uitgewezen dat de man die tien jaar lang drie vrouwen gevangen hield, wel degelijk de vader van het 6-jarige meisje is dat tijdens die gevangenschap geboren werd. De tests linkten de man niet aan andere dossiers in de staat Ohio.
AP2013
Ariel Castro

Ariel Castro is gisteren een eerste keer voor de rechter verschenen. Als hoofdverdachte werd hij formeel aangeklaagd voor ontvoering en verkrachting. De man wordt ervan verdacht drie vrouwen jarenlang in zijn huis te hebben opgesloten en misbruikt.

Openbaar aanklager Timothy McGinty heeft nadien laten weten dat hij overweegt de doodstraf te vorderen voor de man. "De staat Ohio laat de doodstraf toe voor de meest perverse criminelen die moorden begaan tijdens een ontvoering", stelde hij.

McGinty verwees daarmee naar de verschillende abortussen die Castro bij één van zijn slachtoffers veroorzaakte door haar in de buik te schoppen. De politie heeft inmiddels een helder beeld van deze en andere gruwelijke feiten dankzij gedetailleerde verklaringen van de slachtoffers. Daaruit zou ook blijken dat de 2 broers van Castro niet of nauwelijks bij de ontvoering en verkrachtingen betrokken waren. Naar verluidt zijn zij opnieuw vrijgelaten.

DNA-tests hebben inmiddels ook aangetoond dat Castro wel degelijk de vader is van het 6-jarige meisje dat door een van de ontvoerde vrouwen in zijn huis op de wereld is gezet. Het meisje werd enkele dagen geleden samen met haar moeder en de twee andere vrouwen gered.

"Forensische wetenschappers hebben de hele nacht doorgewerkt om bevestigd te krijgen dat Castro de vader van het 6-jarige meisje is", zei de minister van Justitie van de staat Ohio Mike DeWine in een verklaring.

DeWine liet ook weten dat de DNA-tests Castro niet aan andere dossiers in de staat Ohio linken. De FBI is wel nog met een onderzoek bezig waarbij de DNA-stalen vergeleken worden met DNA-informatie in nationale dossiers.