Jimi Hendrix: "Wil je mee komen spelen, Paul?"

Paul McCartney heeft ooit een uitnodiging gekregen van Jimi Hendrix om samen een album te maken. Dat blijkt uit een telegram dat vandaag publiek gemaakt werd. Het plan is echter nooit doorgegaan.

Hendrix wou een supergroep oprichten met jazztrompettist Miles Davis en jazzdrummer Tony Williams. De basgitarist van de groep zou Paul McCartney worden.

"We nemen een album op dit weekend in New York. Wat denk je ervan om basgitaar te komen spelen? Bel Alan Douglas 212-5812212. Peace, Jimi Hendrix, Miles Davis, Tony Williams", klonk het telegram die verstuurd werd op 21 oktober 1969.

Het telegram wordt al een tijdje bewaard in een Hard Rock Café in Praag, maar komt nu pas in de belangstelling. Het is onduidelijk of McCartney het telegram ooit te zien kreeg. De zanger is momenteel op tournee en heeft het te druk om te reageren. McCartney beantwoordde het telegram in elk geval niet zelf. Zijn assistent Peter Brown liet Alan Douglas weten dat McCartney op vakantie was en de komende twee weken niet terug zou komen naar Londen.

In september 1970 stierf Jimi Hendrix nadat hij door een overdosis slaappillen en alcohol in coma was geraakt.

AP2013
AP2013