Meer dan 1.000 doden, vrouw levend van onder het puin gehaald

Al meer dan 1.000 mensen zijn omgekomen bij de instorting van een textielfabriek nabij de Bengalese hoofdstad Dhaka eind april. Het dodental is dus nog opgelopen. Meer dan 2.000 anderen raakten gewond. Vandaag, na 17 dagen, is een vrouw levend van onder het puin gehaald.
Reddingswerken dragen de geredde vrouw weg.

Toen de textielfabriek op 24 april instortte, waren minstens 3.000 mensen in het gebouw aanwezig. Volgens de jongste cijfers zijn al meer dan 1.000 onder hen om het leven gekomen. Meer dan 2.000 anderen raakten gewond.

De meeste lichamen die recent nog werden gevonden, bevonden zich al in staat van ontbinding. Toch konden de meesten worden geïdentificeerd aan de hand van mobiele telefoons of badges. De autoriteiten nemen van alle slachtoffers DNA-stalen af die later mogelijk nog van pas kunnen komen in de rechtszaal.

Reddingswerkers hebben nog een vrouw levend van onder het puin gehaald. Ze heeft het overleefd, na 17 dagen. Ze was tussen een balk en een pijler terechtgekomen.

Vandaag worden alle zoekacties definitief gestaakt. Bulldozers zullen beginnen met het ruimen van het puin.

AP2013