Metalzanger ontkent dat hij vrouw wou vermoorden

Tim Lambesis, de zanger van de metalgroep As I Lay Dying, ontkent dat hij zijn vrouw wou vermoorden. Zijn advocaat zegt dat hij in de val gelokt is. Het is nog onduidelijk of de komende tournee van As I Lay Dying zal kunnen doorgaan.
SAN DIEGO UNION2012

Lambesis wordt ervan verdacht dat hij 1.000 dollar (770 euro) zou gegeven hebben aan een undercoveragent met de instructie zijn vrouw te doden. De undercoveroperatie werd opgezet nadat de zanger in de fitness aan iemand had gezegd dat hij zijn vrouw wou vermoorden. Lambesis was op dat moment aan het scheiden van zijn vrouw en zij zou het hem moeilijk gemaakt hebben om hun kinderen te zien.

Volgens de openbare aanklager had Lambesis de intentie om zijn vrouw te vermoorden. Het gesprek met de undercoveragent zou ook opgenomen zijn op tape en daarin zou de zanger zeggen dat hij zijn vrouw dood wou. 

De advocaat van Lambesis spreekt van opgezet spel. Volgens hem is de zanger in de val gelokt. "Hij wou niemand kwaad doen", zegt hij.

De zanger mag San Diego niet verlaten, tenzij om zijn advocaat te zien in Los Angeles. Het is nog onduidelijk of de tournee van de groep zal kunnen doorgaan. As I Lay Dying staat ook op de affiche van Pukkelpop van de zomer.