Nederlandse politie overspoeld met beelden in zaak vermiste broers

De Nederlandse politie is overspoeld met camerabeelden van particulieren en bedrijven waar mogelijk de auto van de vader van de twee vermiste jongens uit Zeist op staat. De politie had opgeroepen de beelden op te sturen. Met succes, want de politie moet nu extra mensen inzetten om al het materiaal te bekijken.

De twee Nederlandse jongens van 9 en 7 jaar oud werden maandagavond voor het laatst gezien. Op dat moment waren ze nog bij hun vader. De man is later dood teruggevonden. Hij zou zichzelf van het leven hebben beroofd.

Gisteren werd in een bos bij de luchthaven van Maastricht een grote zoekactie gehouden, maar die werd 's avonds zonder resultaat gestaakt.

Intussen heeft de politie particulieren en bedrijven opgeroepen beelden van de provinciale weg tussen Rhenen en Doorn op te sturen, waarop de auto van de vader mogelijk te zien zou zijn.

Die oproep was een succes, want de politie kreeg beelden van tientallen camera's binnen. Zo veel zelfs dat er extra mensen ingezet moeten worden om al het materiaal te bekijken.

De politie hoopt door middel van de beelden te weten te komen of de broertjes nog bij hun vader in de auto zaten toen de man over die bewuste weg reed. Op andere beelden was zijn auto gespot, maar alleen het kenteken van de auto was daarop te zien.