Restaurant schrapt dan toch leeuwenvlees

In februari werd in Tampa Bay, Florida (VS), een restaurant geopend dat de Amerikaanse burger wilde doen kennis maken met andere dan de traditionele vleesvullingen in zijn Mexicaanse taco’s. En dus werd het vlees van onder meer struisvogels, krokodillen en ratelslangen aangeprezen. Onlangs voegde "Taco Fusion" een nieuwe exotische vleesvulling toe: dat van de leeuw. Maar dat initiatief werd niet door iedereen in dank afgenomen. En dus verdween "leeuw" van de menukaart, maar of dit een gevolg is van de bedreigingen aan het restaurant is minder duidelijk.
China Foto Press / Barcroft Media

"Onze bedoeling is om klanten de mogelijkheid te geven datgene te eten wat ze normaal niet kunnen. Als je dat niet leuk vindt, verander dan van zender, zoals ze op tv zeggen. We hebben evenveel recht om het te proberen, als degene om te zeggen dat ze er niet van houden. Zolang er een vraag is, zullen we dit vlees blijven aanbieden", verdedigde uitbater Brad Barnett zich op Fox News.

"We krijgen zelfs bommeldingen. Eén iemand belde me op en zei dat hij me zou ontvoeren en me in stukjes zou snijden om te gebruiken voor een taco. Het is ook al tot een handgemeen in het restaurant gekomen. We kunnen de dreigmeldingen echt niet meer bijhouden", voegde eigenaar Ryan Gougeon er op The Tampa Tribune aan toe.

Dierenrechtenorganisaties waren immers niet opgezet met het initiatief en omschreven het aanbieden van het vlees als "ontstellend". "Het wordt hoog tijd dat we als maatschappij bepalen wat ethisch verantwoord is", aldus Jeff Kremer van Big Cat Rescue, die wel toegaf dat er weinig wettelijke manieren zijn om te reageren omdat leeuwen geen bedreigde diersoort vormen.

Toch werd de leeuwentaco zopas van de menukaart gehaald, maar of dat met de bedreigingen te maken heeft, is niet geheel duidelijk. Volgens The Tamba Bay verkocht deze taco immers zo goed dat hij snel uitverkocht was. Ondanks het prijskaartje van 35 dollar (27 euro) per taco. En ondanks de melding van Gougeon dat "ons pesten een extra motivatie is om hiermee door te gaan".

Volgens sommige nieuwswebsites heeft het schrappen van het leeuwenvlees dan ook vooral te maken met een te klein en te duur aanbod. "Taco Fusion" zal intussen niet nalaten om andere exotische diersoorten in zijn taco’s te (blijven) verwerken.

© Food and Drink Photos

lees ook

    Meest gelezen