Thalys onderzoekt "zwendel in tickets" in Brussel-Zuid

Thalys International onderzoekt momenteel een mogelijke zwendel in Thalys-tickets in het station van Brussel-Zuid en de eventuele omvang ervan. Dat meldt de internationale hst-uitbater in een reactie op berichtgeving in Le Soir.
BELGA/WAEM

De Brusselse krant had vrijdag melding gedaan van een zwarte handel in (promotionele) hst-tickets die via de website van het bedrijf zouden besteld worden. Via dispatchers zouden de tickets later aan 40 euro per stuk verkocht worden.

Thalys International heeft geen concrete informatie over dergelijke praktijken, zegt woordvoerster Charlotte De Thaye. Het bedrijf zal wel alles in het werk stellen om dergelijke procedures te vermijden indien ze zich inderdaad voordoen. "Dergelijke frauduleuze praktijken zijn absoluut onaanvaardbaar", luidt het in een persmededeling.

De maatschappij werd niet eerder in België, noch in de drie andere landen van het Thalys-netwerk (Frankrijk, Duitsland en Nederland) met deze praktijken geconfronteerd, laat De Thaye nog weten.

Het bedrijf wijst erop dat Thalys-tickets, net als alle andere treinkaartjes in België, te koop zijn in het station, bij de erkende verkooppunten (reisbureaus, de NMBS), of online (op de officiële website www.thalys.com en de websites van de erkende verkooppunten).