Verdachte van gijzeling Mechelen opgepakt

De politie van Mechelen heeft een verdachte opgepakt die mogelijk betrokken is bij de gijzeling van twee tieners afgelopen dinsdag. Zijn twee kompanen zijn nog spoorloos. Dat meldt het parket van Mechelen.

Drie daders hielden dinsdag twee jongeren van 17 en 19 jaar een tijdje gegijzeld in een oude loods in Mechelen. De slachtoffers moesten onder bedreiging van een mes hun gsm, geld en de code van hun bankkaart afgeven. Toen een van de jongens probeerde te ontsnappen, kreeg hij een messteek. Daarna werden ze vrijgelaten.

Een van de drie verdachten kon intussen worden opgepakt, meldt het Mechelse parket. Het gaat om een 19-jarige jongeman uit Mechelen, hij is voor de onderzoeksrechter verschenen en aangehouden. De twee medeverdachten worden nog opgespoord.