"Huizen in Wetteren doorzoeken naar slachtoffers"

De Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers wil dat alle huizen in Wetteren waar de bewoners nog niets van zich hebben laten horen, doorzocht worden, om zeker te zijn dat die mensen in veiligheid zijn. Voorlopig zijn er wel geen meldingen van verontruste familieleden, benadrukt Briers.

Briers zei gisteren na afloop van een informatievergadering voor buurtbewoners dat er mogelijk nog slachtoffers zijn die nog niet ontdekt zijn. "Wat blijft hangen, is dat er misschien nog wel iemand gestorven is, maar dat we het nog niet weten. We zullen nu de huizen bezoeken waar we niets over gehoord hebben. Die staan misschien leeg of misschien zijn de mensen weggetrokken naar familie. Maar we willen wel alle huizen open krijgen", zei de gouverneur.

Door de treinramp en de giftige dampen die zijn vrijgekomen, is een man in zijn huis omgekomen. Op een persconferentie vanmiddag benadrukte Briers dat er evenwel geen aanwijzingen zijn dat er nog slachtoffers zijn gevallen naast deze man.

"Onmiddellijk na de ramp is iedereen zo snel mogelijk weggestuurd en was er geen tijd om woningen open te breken waar geen reactie was. Het is logisch dat we alle huizen waar we niets zeker van weten, gaan bezoeken. Voorlopig zijn er geen meldingen van verontruste familieleden."

Het bezoeken van de huizen start morgen, specifieerde Briers nog. "De mensen keren nog altijd terug. Sommige huizen staan leeg maar sommige bewoners zijn misschien met vakantie geweest zijn voor een langere periode. We gaan de adressen binnen de geëvacueerde zone confronteren met de adressen waarvan we nog niets weten, en nagaan waarom het huis nog leeg staat. We zullen bij buren en familie navraag doen, en daarna pas met een slotenmaker binnenkijken."

Informatievergadering stelde bewoners gerust

Gisteravond hebben 500 inwoners van Wetteren een informatievergadering bijgewoond, waar ze tekst en uitleg kregen over het treinongeluk en over wat er nu nog te gebeuren staat. Ze konden ook vragen stellen.

Er werd erg gedetailleerde informatie gegeven en de vergadering verliep dan ook rustig. De meeste aanwezigen waren blijkbaar tevreden met de uitleg die hen gegeven is.

Een jaar na Godinne

Het is precies een jaar geleden dat in Godinne in de provincie Namen een goederentrein met chemische stoffen gebotst is met een andere trein. Daarbij zijn geen slachtoffers gevallen, maar een deel van de bewoners is toen dagenlang geëvacueerd.

Meest gelezen