"Nog drie mensen uit Wetteren in het ziekenhuis"

Er liggen nog 3 mensen in het ziekenhuis en behalve een 50-tal bewoners is iedereen terug naar huis kunnen keren. Ook goed nieuws voor de scholen in Wetteren, zij gaan maandag weer open. De heeft de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers gezegd tijdens een persconferentie.

Veel goed nieuws op de persconferentie vanmiddag in Wetteren. Van de 397 mensen die in totaal opgenomen waren in Oost-Vlaamse ziekenhuizen, liggen er nu maar 3 mensen meer in het ziekenhuis. Er ligt niemand meer op de afdeling intensieve zorg.

Iedereen die niet binnen de laatste perimeter van 250 meter van de rampplek woont, is vandaag nog kunnen terugkeren naar huis. Op bepaalde plaatsen in de gemeente zijn de rioleringen onder druk gezet om te checken of er geen giftige stoffen meer in de huizen terechtkomen. Dat bleek niet het geval te zijn.

De 50 mensen die binnen de perimeter wonen, kunnen -zoals eerder al bekend raakte- voor langere tijd niet naar huis. "Voor hen wordt er opvang voor langere tijd georganiseerd via het OCMW", klonk het.

Ook de sporthal gaat maandag opnieuw open. Voor het zwembad worden uit voorzorg nog verdere stalen onderzocht. De resultaten zullen pas dinsdag bekend zijn, het zwembad gaat dus ten vroegste woensdag weer open.

Tot slot was er ook goed nieuws voor de scholen: de brandweer heeft alle gebouwen veilig verklaard, zodat de scholen maandag weer kunnen opengaan. "Alle scholen zijn veilig verklaard. Er zijn voldoende metingen en herhaalmetingen gebeurd."