Amy Winehouse krijgt tentoonstelling in Londen

Vanaf 3 juli opent in The Jewish Museum in Londen een tentoonstelling over het leven en geloof van Amy Winehouse. In het museum zullen enkele van haar bezittingen te zien zijn. De zangeres stierf twee jaar geleden aan de gevolgen van een alcoholvergiftiging.
2008 AP

De expositie "Amy Winehouse: a family portrait" opent op 3 juli in The Jewish Museum. Onder meer de eerste gitaar van Winehouse en haar platencollectie en podiumoutfits zullen er te zien zijn. Ook een van de vijf Grammy Awards die de zangeres won, zal tentoongesteld worden.

Verder wordt ook aandacht geschonken aan de joodse achtergrond van de zangeres. "Amy was iemand die enorm trots was op haar joodse roots", aldus haar broer Alex, die toezicht zal houden over de tentoonstelling.

De expositie "Amy Winehouse: a family portrait" loopt tot 15 september in The Jewish Museum in Londen.