Meisje van 17 overleden bij zwaar ongeval

Bij een verkeersongeval in Huissignies, een deelgemeente van Chièvres in de provincie Henegouwen, is een meisje van 17 jaar om het leven gekomen. Het meisje kwam samen met zes vrienden met de auto terug van een verjaardagsfeestje.

Na een uitwijkmanoeuvre verloor de jonge bestuurder de controle over zijn stuur. De wagen botste tegen een brug. Het meisje stierf ter plaatse. Vijf andere passagiers raakten gewond. Drie van hen zijn er volgens de politie erg aan toe.

De wagen zou uitgeweken zijn bij een wegversmalling, een obstakel hebben geraakt en tegen een brug tot stilstand zijn gekomen. De 18-jarige bestuurder kwam als enige ongedeerd uit het wrak. Hij is gearresteerd.

Het parket stuurt een deskundige om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.