Mollige vrouwen niet welkom bij Abercrombie & Fitch

Mike Jeffries, de CEO van de Amerikaanse kledingketen Abercrombie & Fitch, ligt opnieuw onder vuur. In een recent verschenen boek maakt hij duidelijk dat hij geen kleren wil maken voor vrouwen boven een maatje 40.
A2008

Robin Lewis, co-auteur van het boek "New rules of retail", heeft deze week een bommetje gelost. "Directeur Mike Jeffries van Abercrombie & Fitch wil geen dikke mensen in zijn winkel, enkel dunne en mooie mensen mogen er shoppen", zei hij. Lewis ontmoette Jeffries in 2006, een van de zeldzame keren dat de CEO een interview gaf.

"Jeffries wil niet dat zijn vaste klanten minder aantrekkelijke mensen in de kleren van Abercrombie & Fitch zien", aldus de journalist. De CEO wil dan ook niet dat er in zijn winkels kledingstukken worden verkocht voor vrouwen met een maatje 40 of meer.

Het kledingmerk Abercrombie & Fitch kwam al eerder in opspraak toen bekend raakte dat enkel mooie en slanke verkoopsters zich mogen aanmelden voor de sollicitatierondes.

In 2004 werd het modebedrijf nog aangeklaagd wegens racisme omdat het de voorkeur gaf aan blank personeel om de klanten in de winkels te bedienen. Abercrombie & Ficth trof een financiële regeling met de indieners van de klacht. In 2009 klaagde daarnaast een personeelslid met een armprothese aan dat ze verplicht werd in de stockruimte te werken, zodat de klanten haar niet zouden zien.