Nederlanders zoeken massaal naar twee kinderen

In Nederland zijn enkele honderden vrijwilligers opgedaagd voor een speuractie naar twee vermiste broertjes. De kinderen zijn sinds vorige maandag vermist. De zoekactie werd in de late namiddag zonder resultaat stopgezet. Morgen volgt een nieuwe zoekactie.

De politie had een oproep gelanceerd om mee te zoeken in het Doornse Gat, een plaats nabij de stad Utrecht. Daar zijn onlangs de auto en het lichaam van de vader van de twee kinderen teruggevonden.

Er daagden honderden mensen op om mee te zoeken naar de kinderen. De groepjes burgers zochten in overleg met de politie. Die was op de achtergrond aanwezig om onmiddellijk te kunnen ingrijpen, als er een spoor naar boven kwam. Dat gebeurde volgens de zegsman van de vrijwilligers zaterdag een keer, toen een stukje omgewoelde grond werd gevonden. Nader onderzoek heeft echter niets opgeleverd.

De vrijwilligers komen uit het hele land, aldus de zegsman. "Iedereen is heel meegaand en hoopt snel iets te ontdekken." De meeste vrijwilligers zijn van plan om ook morgen verder te zoeken, samen met de politie. De politie is blij met die opkomst, maar vreest anderzijds ook dat de massale aanwezigheid van zo veel mensen sporen in het bosgebied zou kunnen uitwissen.

De twee broertjes werden maandag voor het laatst in een auto gezien op videobeelden. De vader heeft nadien een einde gemaakt aan zijn leven. Zijn lichaam en de auto zijn inmiddels teruggevonden. De videobeelden zijn uitgezonden op de televisie en wellicht zijn er daarom zo veel mensen opgedaagd.