Strafrechtelijk onderzoek naar explosie in fabriek Texas

In Texas hebben de autoriteiten een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de explosie in een kunstmestfabriek in West die vorige maand aan veertien mensen het leven kostte. Een vrijwilliger die zich aanbood voor de reddingsoperaties, is intussen in beschuldiging gesteld voor het bezit van een explosief.
AP2013

Een 31-jarige man wordt ervan verdacht dat hij in het bezit was van bestanddelen die gebruikt kunnen worden voor de productie van een explosief. De verpleegkundige zit in de gevangenis. Het is echter allerminst duidelijk of er een verband bestaat tussen het bezit van het materiaal en de explosie in de fabriek.

De explosie van ammoniumnitraat in de kunstmestfabriek vernielde een groot deel van het plaatsje West. Naast veertien doden eiste de ramp ook zo'n tweehonderd gewonden.

"Deze ramp heeft de mensen van West diep getroffen en we willen er zeker van zijn dat de onderste steen wordt bovengehaald en dat alle elementen die verband houden met de ontploffing onderzocht worden", verklaarde directeur openbare veiligheid Steven McCraw van de staat Texas bij de aankondiging van het strafrechtelijk onderzoek.