Student in elkaar geslagen na plasje tegen auto

In Gent is vannacht een 24-jarige student in elkaar geslagen nadat hij had geplast tegen een geparkeerde wagen. Dat meldt het Gentse parket. De student heeft zware verwondingen opgelopen en is een maand buiten strijd.

Het incident gebeurde rond 2.30 uur aan de Drongensesteenweg in Gent. Twee studenten waren met de fiets op pad, toen ze halt hielden in een steeg met garageboxen om een plasje te doen. Een van de jongeren urineerde tegen een geparkeerde wagen. In de auto zat een koppeltje, en de man stapte uit. Hij bracht de student zware verwondingen toe. Het slachtoffer liep breuken op in het aangezicht en is een maand arbeidsongeschikt.

De man reed daarna weg met zijn wagen, maar de studenten konden de nummerplaat noteren. De man werd opgespoord en is opgepakt. Het gaat om een 23-jarige Gentenaar. Hij ontkent dat hij de student heeft geschopt, maar zegt dat het om duw- en trekwerk ging. De man zal vermoedelijk gedagvaard worden om voor de correctionele rechtbank te verschijnen.