Verkeer De Lijn blijft verstoord ten noorden van Antwerpen

Vanuit de Antwerpse stelplaatsen Vaartkaai, Wuustwezel en Zandvliet zijn ook vanochtend nog geen bussen van De Lijn uitgereden. Dat meldt de vervoersmaatschappij in een persbericht. De spontane stakingsactie van de chauffeurs die gisteren begon, houdt wellicht nog het hele weekend aan. Tot zolang blijft er in de regio ten noorden van Antwerpen heel wat hinder voor de busreiziger.

De stakingsactie draait volgens de vakbonden rond enkele recente gevallen van agressie en de "gebrekkige communicatie" daarover door de regionale directie van De Lijn. Ook de besparingen bij de vervoersmaatschappij en de hoge werkdruk zouden tot ongenoegen leiden.

Door de actie worden momenteel volgende buslijnen getroffen: 640, 641, 642, 650, 670, 720, 730, 760, 761, 770, 771, 780 en 781. Voor meer info kunt u terecht op de website van De Lijn.