Busverkeer Antwerpen ook maandag nog verstoord

Het busverkeer van De Lijn ten noorden van Antwerpen zal ook morgenvroeg nog verstoord zijn door een actie van de chauffeurs. Zij staken al sinds vrijdag na een aantal gevallen van agressie en tegen de werkomstandigheden. Dit weekend hebben de directie en de vakbonden een akkoord bereikt, maar de chauffeurs spreken zich daar pas morgenvroeg over uit.

Reizigersorganisatie TreinTramBus is erg boos over de staking die nu al drie dagen duurt. "We benadrukken dat de reizigersvereniging elke vorm van agressie op het openbaar vervoer veroordeelt", zegt Jan Vanseveren van TreinTramBrus.

"Maar bij deze spontane staking worden de spelregels niet gerespecteerd. Een staking is niet alleen een laatste actiemiddel als alle overleg gefaald heeft, ze dient ook op voorhand te worden aangekondigd. Daarna is er nog tijd voor bemiddeling, vooraleer de actie echt van start gaat. Bij een spontane werkonderbreking wordt deze logica niet gevolgd. (...) De reiziger is hier duidelijk van ondergeschikt belang."

Voor informatie over de hinder kunnen de reizigers terecht op de website van De Lijn en op het nummer 070/220 200.