Hugh Laurie "zegt sorry" voor uitspraken over Belgen

De Britse acteur en bluesmuzikant Hugh Laurie heeft in de talkshow "The Graham Norton show" zijn excuses aangeboden voor een uitspraak die hij jaren geleden in dezelfde show deed over Belgen. Laurie werd er vorige week nog eens mee geconfronteerd in "Café Corsari".

In "Café Corsari" confronteerden Tomas De Soete en Freek Braeckman Hugh Laurie met een uitspraak die hij jaren geleden deed in de Britse talkshow "The Graham Norton show".

Daarin vertelde Laurie dat het moeilijk moest zijn om de ondertitels van een serie als "House M.D." (waarin hij de hoofdrol speelde, nvdr) te verzorgen. Hij voegde daaraan toe dat hij snapte waarom het bijvoorbeeld niet zou werken in België. "Ik weet niet waarom ik België koos. Zij zijn klein. En er zitten geen Belgen in de zaal", klonk het toen.

Enkele dagen na zijn passage in "Café Corsari", was Hugh Laurie opnieuw te gast in "The Graham Norton show". Daar verontschuldigde hij zich op zijn eigen komische wijze voor zijn uitspraken.

De "verontschuldigingen" van Hugh Laurie kan u hieronder bekijken. Het bewuste fragment begint na ongeveer anderhalve minuut. De passage van de acteur in "Café Corsari" kan u bovenaan herbekijken.