Berging wagons Wetteren 2 dagen vroeger afgerond

In Wetteren zijn alle 7 wagons verknipt na het treinongeval daar. Dat is 2 dagen vroeger dan gepland. Vanavond begint men ook al met het verwijderen van de vernielde spoorinfrastructuur. "Dit is het bewijs dat de mensen hard werk hebben geleverd", reageert spoornetbeheerder Infrabel.

Het opruimen van de wagons begon drie dagen geleden. Nu zijn de laatste resten verknipt en afgevoerd. Vanavond begint Infrabel ook al met het verwijderen van de vernielde dwarsliggers, sporen en bovenleidingen.

"Het gaat om de spoorinfrastructuur aan de kant waar de meeste buurtbewoners wonen", laat Infrabel weten. "Daardoor kan dat stuk ook eerst gesaneerd worden." Maandag wordt de andere kant dan opgeruimd. Wanneer en hoe het gebied zal gesaneerd worden, is nog niet duidelijk.

Meest gelezen