Koudste 24 mei sinds begin van de waarnemingen

Vandaag was het in Ukkel de koudste 24e mei sinds het begin van de waarnemingen in 1833. Met 8,7 graden werd een nieuw laagterecord gevestigd voor de maximumtemperaturen van deze dag. Dat meldt weerman David Dehenauw.

Tot vandaag was het kouderecord 9,4 graden in 1839. De volgende dagen wordt het zachter en zullen er geen dagrecords gevestigd worden.

Begin deze week stelde weerman Frank Deboosere al dat het toch 40 jaar geleden is dat we nog zo'n koude lente hebben meegemaakt. "De gemiddelde temperatuur voor de lente zit momenteel op 8 graden. Al drie maanden aan een stuk zitten we onder het gemiddelde. Dat gebeurt echt niet zo vaak."

Door het slechte weer worden meer en meer buitenactiviteiten afgelast. Zo is de historische fiertelstoet in Ronse afgelast, Hoogstraten moet het waarschijnlijk zonder processie doen en ook het middeleeuwse festival in Geetbets gaat niet door en dat voor het tweede jaar op rij.

Meest gelezen