Trouwen kan voortaan ook in het Brussels

Trouwen kan vanaf nu in het Brusselse dialect. De gemeente Koekelberg gaat daarmee in op de specifieke vraag van twee inwoners die op die manier willen trouwen, maar gaat de dienst in de toekomst ook op aanvraag aanbieden.
Het gemeentehuis van Koekelberg (archiefbeeld).

Koekelberg gaat in op een wel erg ongewone vraag van twee inwoners uit de gemeente die graag wilden trouwen in het Brusselse dialect. De ambtenaar van de burgerlijke stand kan daarvoor rekenen op de steun van enkele lokale dialectverenigingen.

De gemeente wil de dienst ook in de toekomst blijven aanbieden. "Voortaan zullen de tortelduiven die willen trouwen in de taal van Toots Thielemans weten dat ze daarvoor moeten verhuizen naar de gemeente waar iedereen zich thuis voelt: Koekelberg!", zegt schepen Jean-Pierre Cornelissen (LB).

Het eerste huwelijk in het Brusselse dialect vindt eind deze week plaats in het gemeentehuis van Koekelberg en wordt voorgezeten door rasechte "Brusseleir" en Vlaamse schepen Robert Delathouwer (LB).

Meest gelezen