Lelièvre mag vijf keer uit de gevangenis

De strafuitvoeringsrechtbank heeft beslist dat Michel Lelièvre vijf keer de gevangenis mag verlaten, telkens voor een periode van acht uur en onder begeleiding van een vertrouwenspersoon.
Lelièvre tijdens het proces-Dutroux.

Lelièvre, die op het proces-Dutroux veroordeeld werd tot 25 jaar cel, had die uitgaansvergunningen gevraagd om zich voor te bereiden op zijn opleiding tot schrijnwerker en naar zijn psycholoog te gaan.

Hij mag maximaal 8 uur per dag wegblijven en moet begeleid worden door een vertrouwenspersoon. Hij krijgt wel een aantal voorwaarden opgelegd, zoals geen alcohol en drugs gebruiken en geen contact hebben met de slachtoffers.

Lelièvre heeft 17 jaar van zijn straf uitgezeten. Hij hoopt in aanmerking te komen voor een beperkte hechtenis, waarbij hij overdag de gevangenis zou mogen verlaten om te gaan werken. Die beperkte hechtenis wordt hem voorlopig niet toegekend. De strafuitvoeringsrechtbank wil eerst afwachten hoe de uitgaansvergunningen verlopen. De families van de slachtoffers van Dutroux verzetten zich tegen een vervroegde vrijlating.

Meest gelezen