"In hun ogen was ik een held"

Begin juni verschenen plots een aantal foto’s op het internet van een pasgehuwd koppel dat poseerde met niemand minder dan acteur John Travolta. Dat "wedding crasher" Travolta alle aandacht naar zich toetrok lieten ze zich maar al te graag welgevallen. In "The late show" van David Letterman gaf de 59-jarige acteur zopas uitleg waarom hij daar zo nodig op de huwelijksfoto moest.

"Ik was in Georgia voor mijn vliegbrevet, waarvoor ik nog jaarlijks een proef moet afleggen. De nacht voor het huwelijk liep ik in de bar tegen een aantal bruidsjonkers aan. Die waren daar al en met hen ging ik een aantal keer op de foto. En die waren daar heel gelukkig mee."

"De volgende dag -ik was iets te laat voor een bijkomende les- kwam een van die bruidsjonkers naar me toe en vroeg me of ik met het koppel wilde poseren. Ik zei: "Nee, want ik ben al laat." Maar toen ik me omkeerde zag ik zestien mensen ontgoocheld met hun lip naar beneden kijken. Ik raakte er mijn adem door kwijt. Ik kon die mensen toch niet in de steek laten."

"Toen ze de officiële foto’s namen, ben ik erbij gaan staan. In hun ogen was ik een held", aldus de acteur van onder meer "Pulp fiction" en "Face/Off", die zijn ontmoeting met het koppel afsloot met een grap: "Kennen jullie een dierenarts? Want deze puppies zijn ziek", wijzend naar zijn spierballen, "Iedereen moest lachen natuurlijk. Want ik dacht dat mijn uitpuilende spieren hen zouden storen. Ik ben daar dus weggegaan met een grap."

lees ook