"Monsters University" boven aan Amerikaanse box office

"Monsters University", de nieuwe animatiefilm van Pixar, heeft een goed openingsweekend achter de rug in de Verenigde Staten. De film, die al ruim 62 miljoen euro heeft opgebracht, laat "World War Z" en "Man of steel" achter zich in de box office.
©2013 DISNEY•PIXAR. ALL RIGHTS RESERVED.2013

"Monsters University" is al de veertiende film van Pixar die tijdens zijn openingsweekend meteen ook de meest bezochte film is in de Verenigde Staten. De animatiefilm heeft het afgelopen weekend al ruim 62 miljoen euro opgebracht.

"World War Z", met onder meer Brad Pitt, belandt met een opbrengst van 50 miljoen euro op de tweede plaats in de Noord-Amerikaanse box office. De Supermanfilm "Man of steel" sluit de top drie af met een geschatte opbrengst van 31 miljoen euro.