Al 19 doden na busongeluk in Montenegro

Het dodental na het zware busongeluk in Montenegro is opgelopen tot 19. 29 mensen overleefden de crash maar 4 onder hen liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De bus met Roemeense toeristen aan boord raakte vannacht van de weg en viel 40 meter diep in een ravijn.

Het ongeval deed zich voor in een bergachtige regio in het centrum van Montenegro, zo'n 30 kilometer ten noorden van de hoofdstad Podgorica. De bus ging door de vangrails van de Zdrijelo-brug boven de rivier Moraca en stortte vervolgens 30 tot 40 meter omlaag in het ravijn.

De bus vervoerde Roemeense vakantiegangers. De eerste cijfers maakten melding van 15 doden maar dat aantal is intussen bijgesteld naar 19. De hulpdiensten hadden veel moeite om de slachtoffers uit het ravijn te halen. De reddingswerkers moesten zich met touwen laten zakken.

De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht. Op het moment van het ongeluk was het wel hevig aan het regenen. De weg waarop de bus reed, staat bekend als gevaarlijk en veelgebruikt.

Roemenië stuurt intussen een militair vliegtuig met een medisch team aan boord naar Montenegro. Dat toestel moet de overlevenden naar huis terugbrengen. In Boekarest heeft het Roemeense ministerie van Buitenlandse Zaken de media aangemaand de namen van de slachtoffers niet bekend te maken vooraleer hun families op de hoogte zijn gebracht.