Amerikaanse blues- en soulzanger Bobby Bland overleden

De Amerikaanse blues- en soulzanger Bobby "Blue" Bland is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon bekendgemaakt. Bland wist Southern blues en soul met elkaar te mengen, wat bleek in songs als "Turn on your love light" en "Further on up the road".
Bobby Bland (links) werd in 1992 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Bobby "blue" Bland werd In 1992 opgenomen in de befaamde Rock and Roll Hall of Fame, als een toonaangevend product van de Memphis' Beale Street bluesscène, naast B.B. King, met wie hij ook opnames maakte.

Bland was ook de eerste om "Ain't no love in the heart of the city" op te nemen, een song uit 1974 die vooral furore maakte in de versie van de hardrockband Whitesnake, vorige woensdag nog in Brussel te gast.

De zanger stierf afgelopen nacht op 83-jarige leeftijd in zijn woning in Memphis. Volgens zijn zoon overleed de zanger aan de complicaties van een slepende ziekte.