An Lemmens neemt het op voor asielhonden

De televisiepresentatrice An Lemmens heeft op Facebook haar nieuwe initiatief Pin Up Pup voorgesteld. Ze wil mensen aansporen om een hond uit een asiel te adopteren in plaats van een hond uit de broodfok te kopen.

"Ik wil een einde maken aan de broodfok, het fokken van puppy's in gruwelijke omstandigheden. Toekomstige baasjes worden verleid door het kleine schattige bolletje pup, maar beseffen niet hoe het er achter de schermen aan toe gaat", schrijft An Lemmens op de Facebookpagina van Pin Up Pup.

De tv-presentatrice wil ook komaf maken met het slechte imago van de honden uit de hondenasielen. "Door een asielhond te adopteren red je niet alleen het desbetreffende dier, maar ook nog eens een pup uit de broodfok", klinkt het.

An Lemmens heeft al een hond voorgesteld op de Facebookpagina. Ze zal in de toekomst meer dieren aanprijzen. "En misschien zie jij op een dag wel de hond van jouw dromen", besluit Lemmens.

An Lemmens studeerde voor dierenartsassistente. In 2003 begon ze te werken voor muziekzender TMF. In 2007 ging ze aan de slag bij VTM en 2BE, waarvoor ze onder meer "So you think you can dance" en "The voice" presenteerde. Ze werkt ook voor Studio Brussel.