Broer van slachtoffer "Alpenmoord" gearresteerd

In de zaak van de zogenoemde "Alpenmoord" heeft de Britse politie de 54-jarige broer van de vader van het vermoorde gezin gearresteerd. Beide broers zouden ruzie hebben gehad om een erfenis. De mysterieuze moordpartij vond plaats in september vorig jaar in Chevaline, nabij het meer van Annecy in de Franse Alpen.

Bij de moordpartij in Chevaline kwamen vier mensen om het leven. Een man, zijn vrouw en zijn schoonmoeder en een fietser die zich wellicht "op het verkeerde moment op de verkeerde plaats" bevond. Twee meisjes, dochters van de man en de vrouw, overleefden het drama.

Vorige maand riep de politie van het graafschap Surrey, waar het gezin woonde, de hulp van het publiek in om op het spoor te komen van een 4x4 met Brits kenteken die vlak voor de feiten nabij de plaats van het drama was gezien. De politie liet toen ook weten nauw samen te werken met de Franse autoriteiten omtrent een "aantal onderzoekspistes" in Engeland.

Nu is er dus een verdachte opgepakt. De politie verdenkt de 54-jarige man van het beramen van de moord. Hij wordt momenteel ondervraagd. De politie heeft intussen bevestigd dat het gaat het om de broer van de vader van het gezin. Hij werd reeds eerder ondervraagd in de zaak. Beiden zouden ruzie hebben gehad om een erfenis.