Brussels Airport start met bouw van de "Connector"

Brussels Airport heeft het "Connector"-project officieel voorgesteld. De Connector wordt een gebouw dat in de toekomst de vertrekhal van de luchthaven met Pier A moet verbinden. Begin 2015 zullen alle vertrekkende passagiers het gebouw kunnen gebruiken en niet langer een lange weg in een "tunnel" moeten afleggen om de pier te bereiken.

Iedereen die ooit het vliegtuig nam op de luchthaven van Zaventem weet dat de huidige verbinding tussen de vertrekhal en de pieren op z'n zachtst gezegd ongezellig is. Passagiers moeten immers een lange weg ondergronds afleggen vooraleer ze de pieren bereiken.

De Connector moet hierin verandering brengen door passagiers in de toekomst bovengronds en zonder grote niveauverschillen naar Pier A te leiden. Het gaat om een investering van 71 miljoen euro, de grootste sinds de bouw van Pier A in 2002.

Vertrekkende passagiers zullen op het volledige traject van de vertrekhal tot aan de gate in Pier A nog slechts 1 roltrap moeten afdalen. De aankomende passagiers en vertrekkende reizigers voor Pier B blijven steeds op dezelfde verdieping.

Brussels Airport maakt zich sterk dat ook "de beleving" voor de passagier erop vooruit zal gaan. "De beleving van het tunnelgevoel wordt verleden tijd. De brede en hoge ruimte van de connector biedt overvloedig natuurlijke lichtinval aan beide zijden en via het dak, terwijl direct zonlicht geweerd en gefilterd wordt."

De ruwbouw moet af zijn tegen 2014. Daarna start de afwerking en de installatie van de luchthavenspecifieke inrichting.