Eerbetoon aan de Stones in het Rivierenhof

Radio 1 heeft maandagavond de 50e verjaardag van de rockgroep Rolling Stones gevierd met de uitzending van de Stones Top 25 en een uitverkochte Stones Sessie in het Openluchttheater Rivivierenhof in Deurne.

Van 19 uur tot 21 uur is de Stones Top 25 uitgezonden op Radio 1. "Paint it black" stond op de eerste plaats in de lijst met de favoriete nummers van de Rolling Stones, samengesteld door de luisteraars van Radio 1. De top drie werd vervolledigd door "Sympathy for the devil" en "Gimme shelter".

Daarna traden onder anderen Arno, Stijn Meuris, Guy Swinnen en Willy Willy, Helmut Lotti en Paul Michiels op in het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne. Ze brachten elk enkele covers van nummers van Rolling Stones.

"Al worden de Stones 110 jaar, dan zijn ze nog rock-'n-roll. Ik overdrijf lichtjes, maar ik vind het niet zielig bij hen. Ze bewandelen de klare lijn. Ze zeggen, wij zijn een rockgroep en ze zijn dat ook", aldus Stijn Meuris, die onder meer "Miss you" zong.