Gennez: "In 2014 opnieuw mee kar trekken"

"In 2014 ga ik met volle goesting weer de kar trekken in België." Met die woorden kondigt Caroline Gennez (SP.A) haar comeback aan in een interview met de krant Metro.

Het was even stil rond de oud-voorzitster van de SP.A, maar Gennez treedt nu opnieuw op het voorplan. "Ik had na mijn voorzitterschap gewoon de nood om even de fundamenten te verfrissen, maar in 2014 ga ik met volle goesting weer de kar trekken en meedoen aan de verkiezingen van volgend jaar. Alleen zijn we er nog niet uit op welk niveau dat zal gebeuren."

Caroline Gennez was van 2007 tot 2011 voorzitster van de SP.A. In september 2011 werd ze opgevolgd door Bruno Tobback. Gennez sprak toen de hoop uit op een "toffe ministerpost" in de regering-Di Rupo, maar bij de ministerkeuze viel ze uiteindelijk uit de boot.

Aan een ministerpost vanaf 2014 heeft ze naar eigen zeggen nog niet gedacht. "Daar ben ik absoluut niet mee bezig. Ik heb nooit aan politiek gedaan omwille van de functies. Ik ben bijvoorbeeld eerder toevallig voorzitter van de SP.A geworden omdat men mij dat had gevraagd. Ik neem gewoon mijn verantwoordelijkheid. En als je zo in het leven staat, ben je ook niet zo gauw ontgoocheld. We zien wel wat er komt", besluit Gennez.