Heibel over gebedsgenezer in Middelkerke

In Middelkerke is opschudding ontstaan over een omstreden Nederlandse evangelist. Hij wil vanaf komend weekend ook genezingen komen doen in de kustgemeente.

De Nederlandse evangelist Bert Bruinekreeft spreekt zich uit tegen echtscheidingen en homo's en beweert dat hij via gebeden mensen kan genezen van bijvoorbeeld kanker. Hij stelt ook dat hij homo's in hetero's kan veranderen. De man is in Nederland al enkele keren aangeklaagd voor racisme.

De man is van plan om vanaf zaterdag twee weken lang een tentenkamp op te zetten aan het winkelcentrum in Middelkerke voor zogenoemde "genezingsdiensten". Daarvoor heeft hij echter geen aanvraag ingediend bij de gemeente, blijkbaar hoeft dat ook niet omdat hij op privéterrein staat.

"Die tent zou staan op een plaats waar ook wel eens circustenten opgesteld staan, dus op zich denk ik niet dat dat een probleem is", zegt het oppositieraadslid Geert Verdonck (Progressief Kartel) aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Ik vind het gewoon niet kunnen dat men mensen probeert te ronselen onder het mom van het geloof en het gebed, om zogezegd genezen te worden. Dat is beneden alle peil. Hij beroept zich erop dat hij met de hulp van Jezus homo's zou kunnen "genezen". Ik vind dat gewoon schandalig."

Het schepencollege van Middelkerke beslist vanmiddag hoe het zal reageren.