Israël voert luchtaanvallen uit op Gazastrook

Israël heeft vannacht luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er gisteren 6 raketten waren afgevuurd op Israël. Er werden doelwitten van Hamas en de Islamitische Jihad aangevallen. Tussen die twee Palestijnse radicale organisaties loopt de spanning momenteel hoog op.
Een van de sites die gebombardeerd werden.

De Israëlische luchtmacht heeft 3 doelwitten aangevallen. Volgens Israël gaat het om wapenopslagplaatsen. Er zijn geen berichten over doden of gewonden. De Israëlische actie komt er nadat er gisteren 6 raketten waren afgevuurd op Israël. De laatste tijd was het relatief rustig in de Gazastrook.

Militanten van de Islamitische Jihad zouden achter de raketaanval zitten. Die kan ook verband houden met interne Palestijnse spanningen, want zaterdag werd een leider van de Islamitische Jihad doodgeschoten door de politie van Hamas, dat de Gazastrook controleert.