Moeder van dode broertjes schrijft dankbrief

De moeder van Ruben en Julian, de twee broertjes die vorige maand dood werden teruggevonden, bedankt in een brief iedereen die geholpen heeft bij de zoektocht. Ook dankt ze iedereen in Nederland voor het medeleven, de kaarten en bemoedigende berichtjes.

De vrouw heeft de brief verspreid via het persbureau ANP. Ze doet dat op de dag dat Julian 8 jaar zou zijn geworden. Ruben zou op 9 juli 10 jaar zijn geworden. In de brief vertelt de moeder dat ze volop aan het nadenken waren wat ze zouden doen die dag.

"Een paar weken geleden waren we al plannen aan het maken voor hun verjaardagen. Wanneer we het gingen vieren en hoe we dit zouden doen. Wie er allemaal mochten komen en uiteraard welke cadeaus ze graag wilden hebben", staat er.

De vrouw bedankt iedereen die mee heeft helpen zoeken naar de jongens, die twee weken vermist waren. Ze vreesde al snel voor een slechte afloop, schrijft ze. "Hoewel er nog steeds een klein beetje hoop was dat ik ze levend in mijn armen had kunnen sluiten, besefte ik heel erg goed dat die kans naarmate ze langer vermist waren steeds kleiner werd."

De twee broertjes werden op 19 mei dood aangetroffen in een afwateringsbuis in Cothen, nabij Utrecht. De politie gaat ervan uit dat ze om het leven zijn gebracht door hun vader, die daarna zelfmoord pleegde.