N-VA-fractieleider Luk Bellens neemt ontslag uit Leuvense gemeenteraad

De fractieleider van de N-VA in de Leuvense gemeenteraad Luk Bellens heeft ontslag genomen als raadslid. Hij neemt die beslissing naar eigen zeggen als gevolg van een combinatie van onenigheid met enkele inhoudelijk, politieke stellingen van de partij op nationaal niveau en persoonlijke gezondheidsproblemen. Bellens wordt vanavond in de gemeenteraad opgevolgd door Fred Debrun.
Luk Bellens

"Ik blijf wel achter de grote lijnen van de N-VA staan, maar als je inhoudelijk te vaak in conflict komt met jezelf, ben je op de duur niet meer de juiste persoon om een partij te vertegenwoordigen", motiveert Bellens zijn ontslag.

"Ik ben immers een oud-VU'er en ben dat ook steeds gebleven. Ik heb mijn ontslag gemeld aan de mensen die het moeten weten." Bellens blijft wel nog lid van de partij tot het einde van dit jaar. Daarna zal hij zijn lidmaatschap evalueren. Bij de nationale verkiezingen van volgend jaar is hij in elk geval geen kandidaat meer.

Luk Bellens was bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 in Leuven voor het eerst kandidaat voor de N-VA op de kartellijst CD&V-N-VA. Daarna belandde hij in de gemeenteraad als opvolger van Mark Eyskens (CD&V). De voorbije legislatuur was hij de enige N-VA-verkozene in Leuven.

Sinds de jongste verkiezingen telt de N-VA 9 verkozenen op 45. Ondanks deze forse winst belandde de partij in de oppositie. Bellens was in de periode 2009-2011 ook kabinetsmedewerker van Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA).