Onderzoek naar lichamen daklozen in park Anderlecht

Het Brusselse gerecht voert een onderzoek naar het overlijden van twee dakloze mannen in een Anderlechts park. Tussen de vondst van de twee lijken lag een periode van tien dagen maar het gerecht sluit niet uit dat beiden op hetzelfde moment overleden zijn. Over de doodsoorzaak bestaat nog geen duidelijkheid, al zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat ze door geweld om het leven zijn gekomen.

Het was een wandelaar die afgelopen vrijdag in het park aan de Marius Renardlaan in Anderlecht het lichaam van een van beide mannen vond, in een poeltje vlak bij de vijvers. Een tiental dagen eerder was in hetzelfde park ook al het lijk van de tweede dakloze aangetroffen. Op beide lichamen werd een autopsie uitgevoerd, maar volgens het parket leverde die weinig resultaten op.

"De wetsdokter kon elke tussenkomst van een derde bij het overlijden uitsluiten, maar een exacte doodsoorzaak kon niet worden achterhaald", zegt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur. "Er zal nu een toxicologisch onderzoek worden uitgevoerd op beide lichamen. Omdat een van beide lichamen al verder ontbonden was dan het andere, is het mogelijk dat beide mannen rond hetzelfde tijdstip overleden zijn, maar dat kan nog niet met zekerheid worden gesteld." Dat lijkt misschien onlogisch, maar het is normaal dat het lichaam dat pas tien dagen later gevonden werd, al verder ontbonden zou zijn dan het lichaam dat eerder gevonden werd.