Zes Italiaanse bergbeklimmers komen om in Zuid-Tirol

Slechts enkele uren na de dodelijke val van drie Italiaanse bergbeklimmers in Zuid-Tirol zijn op dezelfde berg drie andere alpinisten om het leven gekomen. Alle hulp kwam voor hen te laat.

De reddingsdiensten konden enkel de lichamen van de Italianen van 26 tot 30 jaar bergen, aldus de Italiaanse media. De oorzaak van het ongeval zondagnamiddag op de Königsspitze (foto) of Gran Zebru in de Alpen in de buurt van de Zwitserse grens is nog onduidelijk.

Eerder had zich 50 meter hoger een vermoedelijk gelijkaardig ongeval afgespeeld. Drie bergbeklimmers van 22 tot 45 jaar waren zondagmorgen 500 meter in de diepte gestort. Volgens mediaberichten waren ze aan elkaar vastgemaakt, zodat waarschijnlijk een van hen de andere twee heeft meegesleurd.